Dansk Golf Union modtager grøn pris


Dato: 8. maj 2012

7. maj 2012

Det store miljøarbejde har medført, at Dansk Golf Union for tredje år i træk kan kalde sig "Grønt forbund". Prisen blev givet i  forbindelse med Danmarks Idræts-Forbunds årsmøde lørdag d. 5 maj og blev uddelt til de forbund, som har formået at sætte miljøet på dagsordenen og lever op til Danmarks Idræts-Forbunds krav om miljøansvarlighed og bæredygtighed.

I Dansk Golf Unions grønne regnskab for 2011 kan man også tydeligt se, at miljøindsatsen har haft en effekt. Eksempelvis valgte 130 golfklubber i 2011 at indberette deres ressourceforbrug til Dansk Golf Union, og ud fra de tal kan man se, at pesticidforbruget er konstant faldende og i perioden fra 2009-2011er reduceret med hele 30 procent.

- Det er dejligt at se, at de danske golfklubber går foran og viser miljømæssig ansvarlighed. Vi kan se, at brugen af pesticider falder år for år, og det betyder, at vi er på rette vej, og at vi bliver grønnere og grønnere, fortæller Søren Clemmensen, formand for bestyrelsen i Dansk Golf Union.

Pesticidforbruget var i 2011 på 0,16 kg. aktivt stof pr. ha og med et samlet golfbaneareal på ca. 12.000 ha, svarer det til i alt 2 ton aktivt stof, eller ca. 0,05 procent af det samlede pesticidforbrug i Danmark.

Prisen betyder umiddelbart ikke, at Dansk Golf Union har tænkt sig at hvile på laurbærene. Til gengæld er der skruet endnu mere op for ambitionsniveuaet, og der er netop blevet ansat endnu en banekonsulent, som skal hjælpe golfklubberne med de mange miljøudfordringer.

- Vi har valgt at opruste yderligere og har ansat en ekstra konsulent til bane- og miljøområdet til fordel for de mange danske golfklubber. Dette sker primært for at kunne møde de stadig stigende krav til at kunne rådgive og vejlede de danske golfklubber om pleje af golfbanen, fortæller Torben Kastrup, banechef i Dansk Golf Union.

 

For yderlige informationer:

Torben Kastrup Petersen, banechef i Dansk Golf Union, tkp@dgu.org, + 45 40 40 91 02

Mikkel Nielsen, kommunikationskonsulent i Dansk Golf Union, mhe@dgu.org, +45 22 55 89 73

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »