Efterskoler laver DM i golf


Dato: 26. januar 2012

Flere og flere efterskoler får golf på skemaet. I forsommeren 2012 afvikles der for første gang DM i golf for Efterskoler. Samsø Golfklub lægger græs til det første mesterskab.


Der er en stadig stigende interesse for golf som fag på efterskoler. Flere steder findes der allerede nu deciderede golflinjer, hvor elever kan udvikle deres golfspil ved hjælp af teknisk, fysisk og mental træning. Andre steder er golf et valgfag, der også henvender sig til begyndere. Fælles for det hele er, at unge får en helt speciel oplevelse med golf, hvad enten de er begyndere eller øvede.

 

Idrætsskolerne Ikast og Samsø Efterskole er sammen gået i tænkeboks for at lave en fælles turnering og lancerer nu et danmarksmesterskab i golf for efterskoler. Formålet er at sætte fokus på alle mulighederne indenfor efterskolegolf samt styrke netværket mellem efterskolerne.

 

”Vi ønsker i høj grad at skabe en årlig tilbagevendende turnering, hvor de unge spiller om æren og kæmper for holdkammerater og skole i en fair og sportslig ånd. Her drejer det sig ikke om dyre præmier eller om én selv, men om at gøre en indsats for fællesskabet, ” siger Mette Kramer fra Samsø Efterskole.

 

I maj er det Samsø Efterskole, der er vært for det første DM i golf for Efterskoler. Turneringen afholdes i Samsø Golfklub, der er nabo til efterskolen og tidligere har været vært for ECCO Tour og Ladies Open.

 

Planen er, at DM skal flyttes rundt i de forskellige landsdele alt efter hvilke skoler, der deltager. I 2013 er Idrætsskolerne Ikast værter.

 

Fakta:

Uge 21 hvert år

 

Hver efterskole stiller med 4-6 spillere op til handicap 36 (hvis man har hcp. 37-42, stiller man op fra hcp. 36)

 

36 hullers stableford over to dage ud fra 7/8 hcp. De 4 bedste scores er tællende

 

Initiativtagerne er: Thomas Poulsen, Idrætsskolerne Ikast og Mette Kramer, Samsø Efterskole

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »