Europatouren kommer til Danmark i 2014


Dato: 14. maj 2013

Nu står det klart, at europatouren kommer til Danmark.  Fra 14.-17. august 2014 afvikles “Made in Denmark” på Himmerland Golf & Spa Resort.  

 

Efter længere tids spekulationer blev det tirsdag klart, at europatouren for første gang siden 2003 kommer til Danmark. 

 

Nyheden blev offentliggjort tirsdag på et pressemøde i Himmerland, hvor det blev afsløret, at turneringen får navnet “Made in Denmark” og skal spilles fra 14.-17. august 2014 på Himmerlands Backtee New Course.

 

Turneringen får en præmiesum på 1,5 millioner euro (11 mio kroner), hvoraf de 270.000 euro går til vinderen.

 

Made in Denmark har indgået en tre-årig aftale, der betyder, at turneringen skal spilles fra 2014 og foreløbig frem til og med 2016.

 

- Det er en drøm af en mulighed der nu bliver virkelig. Jeg og de fleste golfentusiaster er enige om, at Danmark mangler en golfturnering på European Tour. Made in Denmark skal dels sætte fokus på golfsporten i Danmark og dels sætte fokus på Danmark som golf-destination. Vi vil sammen med en række sponsorer, Sport Event Denmark og hele den nordjyske region også sikre, at dansk design og dansk innovation bliver elementer i markedsføringen, siger Lars Larsen, ejer af Himmerland Golf & Spa Resort og en af hovedkræfterne bag den nye danske europatour-afdeling. 

Himmerland Golf & Spa Resort der har netop gennemgået en gigantisk renovering af Backtee New Course, og samtidig udvidet deres klubhus- og center faciliteter for et tre cifret million beløb, glæder sig til at være vært for European Tour.

 

- På vegne af hele Nordjylland er jeg naturligvis begejstret for at det er lykkedes os at få European Tour til Danmark, det er et kæmpe scoop for Danmark og den nordjyske region. Jeg glæder mig rigtigt meget til at byde sponsorer, partnere, spillere og tilskuere velkommen i det nye Himmerland, som jeg godt tør påstå kan tilbyde alle en unik oplevelse, både på og udenfor golfbanen”siger Claus Birk Larsen, adm. direktør, Himmerland Golf & Spa Resort.

 

Også Sport Event Denmark glæder sig over, at det er lykkedes at skabe en stor international golfbegivenhed på dansk grund. 

 

- Made in Denmark supplerer vores imponerende eventliste for 2014, hvor Danmark også er vært for bl.a. EM i herrehåndbold, VM i Badminton og VM i Halvmaraton. Med golf på OL-programmet fra 2016 vil der fremover blive endnu mere fokus på sporten. Sammen med teamet omkring Made in Denmark vil vi derfor også sikre, at der bliver sideaktiviteter til turneringen, der kan invitere danskere og tilrejsende ind i golfsporten, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

 

Hovedsponsorerne i Made in Denmark er Nordea, ECCO, Willis, SAP, Mercedes-Benz, Einer Hessel, Hilding Anders, Freja Transport, JYSK og Garia. Flemming Astrup fra Golfpromote er promotor

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »