Fra verdenseliten til PGA’s træneruddannelse


Dato: 3. juli 2013

 

Iben har en ambition

 

Af Morten Buckhøj

 

Med seks sejre på Ladies European Tour, fire gange deltager i Solheim Cup, og som vinder af Ladies European Tours pengeliste i 2005 er Iben Tinning uden sammenligning den største danske, kvindelige golfspiller gennem tiderne, og reelt kun overgået af Thomas Bjørn som alle tiders danske golfprofil.

 

Med det generalieblad kan det overraske, at 39-årige Iben Tinning i dag er at finde som indskrevet elev på PGA Trænerskolen i Ikast. Men Iben Tinning har en ambition, der forudsætter, at hun har en formel golftræneruddannelse. Hun håber en dag – om ikke nødvendigvis så længe – at blive damelandstræner.

 

”Da jeg stoppede min aktive karriere var jeg godt klar over, at jeg skulle finde på noget at leve af. Jeg vidste, at jeg havde en masse erfaringer at give af til unge golfspillere, især på det mentale plan, og så kan jeg godt se mig selv som damelandstræner. Skal jeg være det en dag, så skal jeg have PGA uddannelsen, og så var det jo egentlig bare at komme i gang.”

 

Iben Tinning var på Trænerskolen i Ikast i vinter til første del af den teoretiske uddannelse. Som tidligere tour-spiller kan hun tage uddannelsen på halvandet år, og hele denne sæson er hun i gang med den praktiske del som assistent hos Anders Dahl Christiansen i Hørsholm Golf, og med Russell Taylor som mentor-vejleder.

 

”Jeg er i Hørsholm fordi de har så gode træningsfaciliteter. Det er virkelig en fornøjelse at arbejde et sted, hvor alting bare er i orden. Og så er det meget praktisk ti minutter fra hvor jeg bor,” siger Iben og fortæller, at det har flyttet hende menneskeligt, at komme om på den anden side af rebet, som hun siger.

 

”Jeg synes, det er sjovt at undervise. Det har vist sig at være en del anderledes end jeg troede, men kun til det gode. Jeg kan godt lide oplevelsen af, at se folk rykke sig. Og for mig er det vigtigste, at eleverne får en god oplevelse. God undervisning handler om at kunne formidle viden. Og uanset om det er en tourspiller eller en begynder, man underviser, så er man tilfreds og glad, når man oplever, at eleven forbedrer sig,” siger Iben Tinning, der allerede nu, faktisk arbejder med tourspillere som Lasse Jensen og Simon Gundorph samt med Hillerøds elite damehold med landsholdsprofilen Nicole Broch Larsen i spidsen. Hun er ikke ansvarlig for deres sving, men hjælper dem med performance coaching og det korte spil.

 

Efter den første periode på Trænerskolen i Ikast i vinter, har Iben kun godt at sige om uddannelsen, men hun medgiver, at det ikke har været problemfrit at vænne sig til den nye tilværelse.

 

”Vi er en meget blandet flok, og det var svært for mig at falde til i klassen. Jeg syntes bestemt heller ikke om at være væk hjemmefra familien, men sådan er det. Det er vigtigt for mig, at få mit PGA træner stempel, og så må man tage det sure med det søde. Undervisningen og uddannelsen er fantastisk spændende. Det er meget lærerigt, for jeg har da lært, at det at undervise ikke er så simpelt som det ser ud til, og at jeg stadig har meget at lære. Havde uddannelsen ligget i København, havde det været helt fantastisk,” siger Iben Tinning, der til vinter skal tilbage til sin anden og sidste periode på skolen.

 

Hvad fremtiden bringer, når hun til sin tid står med sit PGA træner diplom, ved hun ikke. Men hun vil gerne lave noget akademi, hvor tre-fire trænere arbejder sammen omkring en fælles filosofi. Og allerhelst på en måde, så det er mennesker med forskellige kompetencer, der hver i sær kan bidrage til at gøre undervisningen lærerig.

 

 

 

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »