Lucas Bjerregaard er klar til at Europatouren


Dato: 15. november 2013

15. november 2013
 

Det lykkedes for den bare 22-årige Lucas Bjerregaard fra Frederikshavn at kvalificere sig til Europatouren. En imponerende 17. plads på tourskolen på PGA Catalunya Resort sikrede Lucas Bjerregaard en kommende arbejdsplads blandt verdens bedste golfspillere.

 

- Fantastisk. Men sikke en dag - og hvor er det dejligt den er overstået. Jeg fik en lidt nervøs start på dagen, hvor jeg ikke følte, at jeg havde helt styr på tingene. Nerverne var virkelige imod mig fra morgenstunden, men heldigvis formåede jeg at holde koncentrationen og lade være med at tænke for meget på hvad denne golfrunde havde af betydning for min fremtid. For det er jo helt vildt. Nu handler det om Europatouren og om at bide sig fast. Jeg har ramt niveauet i denne uge - men skal jeg klare den på Europatouren, så skal jeg blive ved med at udvikle mig. Men det er her jeg vil være og her min fremtid er. Det er en fed fornemmelse og jeg glæder mig til at komme i gang, fortæller en glad Lucas Bjerregaard.

 

Seks dage og seks golfrunder. Ender du i top 25 kan du se frem til arbejdsdage sammen med Tiger Woods, Rory Mcilroy og Thomas Bjørn. Sådan var vilkårene for de 156 golfspillere, som de sidste seks dage har konkurreret om at kvalificere sig til en plads på Europatouren i 2014.

 

Udover Lucas Bjerregaard lykkedes det også for Andreas Hartø at generhverve sig sin plads på Europatouren i 2014. Det betyder, at der igen er ni danskere at finde på Europatouren i 2014. De ni danske Europatourspillere er: Thomas Bjørn, Søren Hansen, Anders Hansen, Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen, Joachim B. Hansen, Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard og Andreas Hartø.

Især tre navne på listen har en helt speciel historie. I 2012 formåede Joachim B. Hansen, Morten Ørum Madsen og Lucas Bjerregaard at vinde en VM sølv i Argentina. At netop de tre nu skal igen forsøge at spille mod verdens bedste golfspillere glæder Dansk Golf Union.

- At sølvholdet er komplet og alle tre spiller på Europatouren er helt fantastisk og man kniber sig selv lidt i armen. Morten Ørum Madsen og Joachim B. Hansen kvalificerede sig allerede sidste år og har på deres første år formået at etablere sig og begge ende indenfor top-80. At Lucas Bjerregaard efter bare et år på Challenge Touren kvalificerer sig er helt unikt og det bliver spændende at følge dem, fortæller Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

 

Med et OL, hvor golf er repræsenteret, lige rundt om hjørnet er det sundt at et nyt kuld kan være med til at supplere og udfordre Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen, som lige nu tegner professionnel dansk golf udadtil.

 

- Vi ved, at det er de to bedste danske golfspillere, der skal repræsentere Danmark ved OL i Rio i 2016. Derfor er det også spændende, at et nyt kuld banker på og kan være med til at positionere dansk golf yderligt. Selvom vi er et lille land, så fylder vi faktisk godt på landkortet og mange er interesseret i vores talentarbejde, fortæller Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union, som glæder sig over den danske succes.

 

For yderlige informationer:


Claus Mølholm, eliteansvarlig DGU,, cml@dgu.org, +45 2889 5139
Mikkel Nielsen, presseansvarlig DGU, mhe@dgu.org, +45 2255 897

 
Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »