Mats Bjørkman stopper som kursusleder på PGA elevuddannelsen.


Dato: 25. juni 2018

Den hidtidige kursusleder på PGA elevuddannelsen på Idrætsskolerne Ikast, Mats Bjørkman, er stoppet som fuldtidsansat på ISI for at kunne bruge mere tid på sit spiritusfirma MACY.

Det betyder en ændring i PGA’s elevuddannelse, der er blandt de bedste i Europa. Thomas Poulsen, der hidtil har været ansvarlig for golflinjen på ISI, sideløbende med at han er damelandstræner hos DGU, overtager Mats Bjørkmans funktion som kursusleder.

Mats Bjørkman kommer fra Volleyball, hvor han som landstræner for Danmarks Dameynglinge har opnået flotte resultater. Han blev tilknyttet PGA’s elevuddannelse i 2002 i forbindelse med flytningen fra Aalborg til Ikast, og han har lige siden været en garant for, at eleverne har fået et solidt pædagogisk fundament.

Gennem årene har Mats været med til at udvikle samarbejdet mellem DGU’s junior- og begynderkonsulenter og PGA of Denmark. Sammen har de ændret træningskulturen i klubberne, således at der til fællestræning arbejdes med stationstræning, hvor PGA-proen bliver bistået af hjælpere med opsætning af stationer og afvikling af øvelser. Hjælperne har gennemgået junior-/begyndertræneruddannelsen, som Mats har været med til at udvikle, og som er et forstadie til Grund Træner Uddannelsen (GTU), der igen er blevet et optagelseskrav til PGA elevuddannelsen.

Siden 2002 har Mats været med til at udvikle PGA træneruddannelsen, så den i dag rangerer på højeste niveau i verden. Senest har man fået tilknyttet en Akademiuddannelse i oplevelsesøkonomi, der ruster PGA eleverne til at være med til at udvikle klubberne og deltage i mere administrativt arbejde. Golfmanagement uddannelsen er en tilsvarende Akademiuddannelse i oplevelsesøkonomi, med den forskel, at PGA uddannelsen tager sigte på rollen som træner og Golfmanagement uddannelsen tager sigte på rollen som manager.

Marcus Brown, formand for PGA of Denmark udtaler, at Mats Bjørkman har haft en meget stor betydning for udviklingen af PGA uddannelsen og PGA-proens rolle i klubberne, og han er glad for, at Mats fortsat vil være blandt lærerne på uddannelsen og fortsat vil blive tilknyttet til ad hoc-opgaver.

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »