Nye anbefalinger til træning og træningsfaciliteter


Dato: 14. maj 2020

På baggrund af nye retningslinjer til idrætslivet fra Kulturministeriet og DIF, har PGA og DGU valgt at opdatere retningslinjerne for træningsfaciliteter og træning i golf.

Under nedenstående nye retinglinjer, kan du læse anbefalingerne fra Kulturministeriet og DIF.

 

Anbefalinger vedr. brug af træningsfaciliteter (DGU & PGA)

 1. Hold minimum en meters afstand til andre golfspillere Forsamlingsforbudet bør indtænkes i forhold til træningsfaciliteterne, så der til enhver tid sikres, at det samlede antal personer ikke overskrider maximum på 10 personer for et givet område. Her bør golfklubben ligeledes overveje lokale forhold som f.eks. 1. tee, klubhus, puttinggreen, bagrum, parkeringsplads eller andre faciliteter som påvirker det samlede antal personer, der forsamles i område
 2. Der kan trænes i grupper af maksimalt 10 personer inkl. træner
 3. Trænes der i flere grupper á op til 10 personer, skal det sikres, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Minimumsafstanden mellem grupperne er 2 meter og i dette tilfælde bør det tydeligt markeres hvor grupperne kan holde til evt. ved brug at snor, spray i græsset mv.
 4. En stor driving range eller putting green kan evt. inddeles i flere områder, hvor der maksimalt kan være 10 personer i hvert område. Der skal være minimum to meter mellem hvert område. Sørg for tydelig skiltning.
 5. Opsæt informationsmateriale om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd. Blandt andet i forbindelse med boldmaskine, spande, opsamler og andre potentielle smittekilder omkring træningsfaciliteterne. Opsæt evt. håndsprit.
 6. Sørg for jævnlig afvask/afspritning af fælles berøringssteder (flag på putting green, boldmaskine mv)
 7. Der bør være en frivillig/træner til stede når børn/unge træner sammen i grupper
   

Anbefalinger til træning (DGU & PGA)

 1. Træneren bør blive hjemme og aflyse samtlige lektioner, såfremt træneren har sygdomssymptomer som snue, hoste eller feber
 2. Træneren bør til enhver tid sikre minimum én meters afstand til elever
 3. Der kan trænes i grupper af maksimalt 10 personer inkl. træner
 4. Trænes der i flere grupper á op til 10 personer, skal det sikres, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Minimumsafstanden mellem grupperne er 2 meter og i dette tilfælde bør det tydeligt markeres hvor grupperne kan holde til evt. ved brug at snor, spray i græsset mv.
 5. Opsæt informationsmateriale om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd
 6. Træneren skal overholde sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd

pdf endelige_retningslinjer_for_udendrs_foreninger_og_idrt.pdf (115.4 KB)

pdf retningslinjer_dif_og_dgi_12052020_final.pdf (127.5 KB)

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »