Nyt ansigt i DGUs bestyrelse og masser af priser


Dato: 25. marts 2013

23. marts 2013

Dansk Golf Union afholdte lørdag d. 23. marts repræsentantskabsmøde på Comwell i Middelfart. Flere end 200 repræsentanter fra 109 klubber kunne lægge øre til formand Sørens Clemmensens beretning, da repræsentantskabsmødet blev indledt lørdag formiddag. Herefter blev der traditionens tro uddelt en række hæderspriser. Bella Prisen på 20.000 kr. blev givet til Emily Kristine Pedersen fra Smørum Golfklub, som i 2012 vandt DGU´s juniorrangliste og blev nummer to på Titleist-ranglisten for damer. Det blev også til tre sejre i sæsonen i hhv. Furesøpokalen, DGU Elite Tour Damer 3 og i Doral Publix Junior Classic. Emily Kristine Pedersen kunne desværre ikke modtage prisen selv, da hun deltog i en turnering i Frankrig. Lester Madsen, direktør på Hotel Munkebjerg modtog Dansk Golf Unions ærespris Sølvuret for mange års indsats med udviklingen af Danmarks Golfmuseum, der i dag fremstår, som det absolut bedste og største golfmuseum i Europa.

 

Desuden blev der uddelt sølvnåle til henholdsvis PGA-træner Magnus Landström, Karsten Bjergø, redaktør på fagbladet Greenkeeperen og Flemming Laursen, som i over 30 år har været frivillig ildsjæl i Brønderslev Golfklub samt varetaget nationale opgaver. Odense Golfklub modtog den sidste pris, og blev årets Short Game Klub 2012.

 

Efter prisuddelingen var det tid til at behandle indkomne forslag. Første forslag var fremsat af ERFA 1, og handlede om at fastholde det nuværende beløb til forskningsfonden STERF. Repræsentantskabet valgte at støtte bestyrelsens holdning og reducere forskningsmidlerne fra 500.000 kr. til 400.000 kr. Det andet forslag var fremsat af Stensballegaard Golfklub, som ønskede en øremærkning af midler til Danmarks Golfmuseum. Forslaget blev imidlertid trukket tilbage, da forslagsstillerne var tilfredse med bestyrelsens velvillighed til at behandle ansøgninger til konkrete projekter, som Golfmuseet vil iværksætte.

 

Valg til bestyrelsen
Tom Holmberg havde valgt ikke at genopstille til bestyrelsen. Det havde Tuula Undall og Jim Staffensen i stedet og med yderlige to nye kandidater, Kurt Jensen fra Hals Golfklub og Lars Broch Christensen fra Hillerød Golfklub, måtte der kampvalg til, før den nye bestyrelse var på plads. Da stemmerne var talt op kunne forsamlingen ønske Tuula Undall og Jim Staffensen tillykke med genvalg. Den sidste plads i bestyrelsen tilfaldt Lars Broch Christensen, som er far til landsholdsspiller Nicole Broch Larsen.

 

- Jeg glæder mig til at komme i gang med bestyrelsesarbejdet. Jeg har været formand i Hillerød i otte år, og nu var det tid til at gøre noget for golfen i hele Danmark. Jeg brænder for junior- og elitearbejdet, og så skal der skaffes flere medlemmer til de danske golfklubber, fortalte Lars Broch Christensen.

 

Temamøde

Traditionens tro blev repræsentantskabsmødet indledt med et temamøde fredag aften. Her kunne formand Søren Clemmensen informere om Dansk Golf Unions tre koncernmål, som handler om at fastholdelse og rekruttering af medlemmer, styrke golfsportens rammebetingelser og lette den daglige drift af golfklubben. Direktør Morten Backhausen gav i sin præsentation en vurdering af golfens tilstand nu og i fremtiden.

 

- Dansk Golf Union vil fremover opprioritere juniorområdet, da de danske golfklubberne i disse år oplever, at unge under 18 vælger golfen fra. Der skal i højere grad arbejdes med træningsmiljø, atmosfære og venskaber, fortalte Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

 

Dernæst blev ordet givet videre til tre danske golfklubber. Rold Skov Golfklub informerede om deres rekrutteringsprojekt, hvor alle nye medlemmer modtager en gratis golfbag. Odder Golfklub gav deres opskrift på, hvordan de organiserer Golfens Dag og Kolding Golf Club kunne til sidst berette om deres succesfulde rekrutteringskampagne, hvor de formåede, at tiltrække helt nye målgrupper til deres golfklub. Udviklingschef i Dansk Golf Union, Jonas Meyer sluttede temamødet af med at fortælle om best practice i forbindelse med rekruttering af nye medlemmer.

 

For yderlige oplysninger:

Morten Backhausen, direktør i DGU, mob@dgu.org, +45 20 45 93 23
Mikkel Nielsen, presseansvarlig DGU, mhe@dgu.org, +45 22 55 89 73

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »