PGA TITLEIST uge 10 seminar en succes


Dato: 8. marts 2012

Teknik, humør og nørderi

 

75 medlemmer af PGA of Denmark tilbragte de tre første dage af uge 10 på Himmerland Golf & Country Club, til det årlige Titleist Uge 10 seminar.


Det blev til tre meget inspirerende dage med afvekslende, lærerige, informative og underholdende indslag af en stribe meget kompetente gæster. Stjernerne var uden tvivl den amerikanske wedge-guru Bob Vokey og den svenske mentaltræningskapacitet Kjell Enhager.

 

Men der var unægtelig noget for enhver smag og stort set alle aspekter af pro’ens dagligdag blev dækket.

 

Det hele begyndte således med coachen Henrik Leths workshop ”Inspiration til en ny hverdag”, der handlede om proen’s rolle i klubben, og hvordan den kan udvikles. Allerede fra begyndelsen blev kursisterne inddraget i en kreativ proces, der endte med at de selv kom med input og bud på, hvordan proen kan påvirke udviklingen i klubben – udover den rent tekniske træning.

 

Om eftermiddagen tog fysioterapeuterne Jakob Nees og Martin Lauridsen over. De er bl.a. ansat til at undervise DGU’s landshold, og de underviser på Trænerskolen i Ikast. I Himmerland blev kursisterne udfordret både teoretisk og praktisk.

Seminarets anden dag blev indledt med en grundig gennemgang i brug af Trackman i træningen. Det var PGA medlem Ronnie Lindeskov, der arbejder hos Trackman sideløbende med sit job i Ledreborg Palace Golf Club, som gennemgik det unikke, danskudviklede og - producerede system. Alle kender Trackman, men kun de færreste forstår at udnytte systemets mange muligheder til fulde, og det kan da også meget hurtigt blive en lille små nørdet, når de mange data fyger igennem luften. Alligevel gik de fleste til frokost meget klogere end da de stod op.

 

Eftermiddagen var helliget den svenske mentaltræner Kjell Enhager, som bl.a. er ophavsmand til den kendte Vision 54 tanke, og har arbejdet tæt sammen med verdensstjerner som Nick Faldo og Annika Sörenstam.

Den lille vitale svensker tog forsamlingen med storm. Med en sund portion humor, kolossal energi og en lang række tankevækkende eksempler, fortalte han om ’the difference that makes the difference’ i såvel undervisningen som selve golfspillet. Alle fik vist noget med hjem efter den seance.

 

Det samme kan siges, om Bob Vokeys show, der indledte den sidste af de tre undervisningsdage. Ligesom Enhager er Vokey dybt dedikeret og en rigtig god fortæller. Bob Vokey blev bistået af Steve Pelisek, som er General Manager for Golf Clubs hos Titleist, og fungerede i oplæggerens og moderatorens rolle. Dybest set er showet et salgshow, men det indeholdt også mange finesser om tilpasning af wedges til den enkelte spillerprofil, og også her blev der rigtigt ’nørdet’ igennem, når Vokey begejstret fortalte om sine særlige grinds, der altid er baseret på input fra tourspillere.

 

Uge 10 seminaret sluttede med Mark Sweeneys præsentation af AimPoint Golf, som er en særligt udviklet metode til at læse greens. Det blev stort set ved den teoretiske del af metoden, for samtidig med at Bob Vokeys afsluttede sine korte udendørs seance med at give en masterclass i wedgefitting med Brian Akstrup og Morten Hedegaard som elever, begynde det regne istapper og siden reelt sne i Himmerland. Derfor blev den praktiske del af Mark Sweeneys indlæg på putting green uhyre kortvarig. Per Gundtoft havde ellers været ude med singleklipperen om morgenen, så greenen stod knivskarpt. AimPoint Golf er en interessant metode, og der vil blive arbejdet på, at Mark Sweeney igen kommer på besøg senere på året, når han næste gang er i Europa.

 

 

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »