Presseskriv fra DGU vedr. kvindegolfen frem mod OL 2016 i Rio


Dato: 19. december 2013

19. december 2013

 

OL i Rio i 2016 betyder et comeback for golfsporten, hvor de to bedste herre- og damespillere skal repræsentere Danmark. En rekordstor støtte og et øget samspil med Team Danmark skal være med til at sikre optimale udviklingsmuligheder for udvalgte kvindelige golfspillere. Som det første initiativ har Dansk Golf Union ansat den tidligere professionelle golfspiller Iben Tinning som landstræner fra 1. januar 2014.

 

- Skal Danmark stille med den stærkeste opstilling på kvindesiden, så kræver det en ekstra indsats. Derfor er det en fantastisk tidlig julegave, vi har fået af Team Danmark, i form af den øgede støtte til elitearbejdet. Det er med til, at vi kan ansætte Iben Tinning som landstræner, coach og mentor for vores kvindelige proteam og de bedste landsholdsspillere, fortæller Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

 

Iben Tinning er Danmarks mest vindende kvindelige golfspiller med i alt seks sejre på Ladies European Tour. Iben Tinning er i gang med at færdiggøre træneruddannelsen og har allerede en uddannelse som coach bag sig.

 

- Jeg er glad og stolt over at være en del af Dansk Golf Unions landstrænerteam og glæder mig til at komme i gang med at arbejde målrettet med de danske talenter. Dansk golf får helt nye perspektiver efter at golf igen er blevet en olympisk disciplin. Vi skal derfor allerede nu til at arbejde endnu mere målrettet med den talentmasse som dansk golf har på kvindesiden. Jeg glæder mig derfor til at skulle arbejde med talenter som fx Nicole Broch Larsen og Emily Pedersen, der allerede er med langt fremme og med til at bidrage til at udvikle endnu flere spillere til top-niveau, fortæller Iben Tinning, nyudnævnt landstræner.

 

Udover Iben Tinning har Dansk Golf Union også ansat Thomas Poulsen som ungdomslandstræner med ansvar for junior- og udviklingstrupperne.

 

Team Danmark er glade for, at samarbejdet med Dansk Golf Union bliver forstærket, og at der i fællesskab bliver sat fokus på de potentielle kvindelige OL-spillere.

 

- Jeg er glad for, at vi i 2014 kan skrue op for samspillet med Dansk Golf Union. De danske top-spillere skaber meget flotte resultater i øjeblikket, og der er samtidigt rigtigt mange talenter i dansk golf på vej. Vi skal i de kommende år sikre, at den positive udvikling fortsætter - og det er vigtigt, at vi allerede nu stiller skarpt på at optimere udviklingen for de allerbedste damespillere. Vi er derfor glade for, at Iben Tinning nu bliver en del af holdet og kan bidrage med al sin erfaring og kompetence, siger Team Danmarks direktør Michael Andersen.

 

Fakta om Team Danmarks støtte i 2014

Dansk Golf Union bliver i 2014 støttet med i alt 2,7 mio. kroner fra Team Danmark. Det er en stigning på 27 % i forhold til Team Danmark-støtten i 2013. Dansk Golf Union er således blandt de tre specialforbund, der får øget støtte fra Team Danmark. Team Danmark har netop fordelt støtten til foreløbigt 22 specialforbund for 2014. Den danske eliteorganisation investerer foreløbigt 77,2 mio. kr. i de 22 specialforbund. Det er en stigning på 5,1 mio. kr. i forhold til 2013.

 

Yderligere oplysninger:

Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union, +45 20 45 93 23

Iben Tinning, landstræner i Dansk Golf Union, +45 60 19 99 81

Michael Andersen, direktør i Team Danmark, +45 51 26 60 62

Mikkel Nielsen, presseansvarlig i Dansk Golf Union, +45 22 55 89 73

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »