Samarbejde garanterer de bedste golftrænere


Dato: 3. maj 2012

3. maj 2012

I 2003 blev PGA of Denmark, Dansk Golf Union og Idrætsskolerne Ikast enige om at etablere et samarbejde, som skulle skabe endnu bedre golftrænere. Dette blev startskuddet til golfsportens Pro-elev-uddannelse, som her ti år efter stadigvæk har succes med at uddanne utallige af de top-kvalificerede golftrænere, man i dag møder rundt omkring i de danske golfklubber og i landsholdsregi. Det gode samarbejde betyder, at de tre parter nu har underskrevet en forlængelse af samarbejdet, der løber til 2016.

 

- At samarbejdet kan fortsætte betyder meget for mig og for Idrætsskolerne Ikast. Vi synes, at samarbejdet sikrer, at vi kan blive ved med at uddanne golftrænere, som er kvalificerede, og som kan gøre en forskel ude i klubberne, fortæller Torben Østergaard, forstander på Idrætsskolerne Ikast.

 

Idrætsskolerne Ikast er en idrætsefterskole og idrætshøjskole med ca. 240 elever. Lige siden skolens opstart i 1994 har golf været et vigtigt omdrejningspunkt. Udover uddannelsen til PGA Pro, afholder Idrætsskolerne Ikast hver sommer kurset Højskole & Golf, som tager imod flere hundrede kursister.

 

- Pro-elev-uddannelsen har udviklet sig til at være en rigtig stærk uddannelse. Ud over teknisk golftræning, er pro-elev-uddannelsen i dag også fokuseret på områder som pædagogik, psykologi og anatomi. Det betyder, at  pro-elev-uddannelsen sender helhedsorienterede og kompetente trænere ud  til glæde og gavn for de danske golfklubber. Derfor er Dansk Golf Union glad for at kunne fortsætte samarbejdet med Idrætsskolerne Ikast og PGA of Denmark, fortæller Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

 

For yderligere kommentarer:

Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union, mob@dgu.org, +45 20 45 93 23

Torben Østergaard, forstander Idrætsskolerne Ikast, torben@isi.dk, +45 40 20 60 89

Alvah Routledge, formand i PGA of Denmark, pro@hjoerringgolf.dk, +45 98 90 03 99

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »