Sundhedsspor er en del af multifunktionelle golfbaner


Dato: 21. december 2012

Tidligere på året indviede miljøminister, Ida Auken, og sundhedsminister, Astrid Krag, et nyt sundhedsspor i det naturskønne område ved Royal Golf Klub. Dansk Golf Union har længe arbejdet for at udbrede budskabet om multifunktionelle golfbaner og tanken om at benytte golfbanen til andre formål, såsom ridning, løb, gåture, fuglekiggeri osv. er derfor meget nærliggende. Dansk Golf Union vil derfor også gerne være med til at udbrede miljøministeriets sundhedsspor som et multifunktionelt tiltag til de danske golfklubber.

 

-I Danmark er der 187 danske golfbaner, som er anlagt midt i den danske natur. Golfbanerne har allerede velfungerende stisystemer, som nemt kan udvides og bruges til naturspor. Fremtidens golfbaner er multifunktionelle og kan bruges af andre end golfspillere. En velplanlagt golfbane med forskellige aktiviteter kan øge værdien både for dem, der spiller golf og dem, der ikke gør, fortæller Søren Clemmensen, bestyrelsesformand i Dansk Golf Union.

 

I Danmark findes der allerede mere end 50 sundhedsspor og miljøminister Ida Auken fortæller, at yderligere 15 spor vil stå klar til brug allerførst i det nye år. Dansk Golf Unions tanker om multifunktionelle golfbaner, tiltaler miljøminister Ida Auken.

 

- Dansk Golf Unions idé om multifunktionelle golfbaner er rigtig spændende. Golfbaner ligger tit i meget naturskønne områder, og derfor er tanken om at give naturinteresserede danskere mulighed for at få glæde af al den skønne natur helt oplagt - også selvom man ikke nødvendigvis har en golfkølle i hånden. Danskerne elsker at komme ud og røre sig og få gode oplevelser i naturen, og vi kan for eksempel se, at både børn og voksne har stor glæde af de sundhedsspor, vi har på Miljøministeriets områder, siger miljøminister Ida Auken. For at golfområderne skal kunne benyttes af andre end golfspillere, er det nødvendigt, at man føler sig tryg, og der er fokus på sikkerheden. Det er derfor vigtigt, at man skaber en forståelse for, hvordan man færdes på en golfbane, samt en brugervenlig skiltning ved indgangen til golfbanen.

 

- For at skabe de bedste sikkerhedsmæssige betingelser er der brug for grundig planlægning i forbindelse med multifunktionelle tiltag. Vi kan se, at tanken om at bruge golfbanen til andet end golf er kommet for at blive. Vi håber derfor også, at vi i fremtiden ser flere sundhedsspor anlagt ved danske golfbaner, fortæller Søren Clemmensen, bestyrelsesformand i Dansk Golf Union.

 

For yderligere informationer:

Torben Kastrup Petersen, kommunikations- og banechef, DGU, tkp@dgu.org, +45 40 40 91 02

MIkkel Nielsen, presseansvarlig, DGU, mhe@dgu.org, +45 22 55 89 73

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »