To af Dansk Golf Unions største profiler turner Pro


Dato: 1. august 2013

1. august 2013

Der er dømt ny tilværelse for to af Dansk Golf Unions største golfprofiler, når de skifter amatørkarrieren ud med en professionel en af slagsen. Nicole Broch Larsen og Daisy Nielsen er begge klar til at gøre alt, hvad det kræves af dem, for at spille op med de bedste kvinder i verdenen.

 

Torsdag den 1. august markerer en milepæl for de to danske golfspillere, som ikke længere kan kaldes amatører. De er klar til at komme videre til nye udfordringer, og ser frem mod en ny golftilværelse, som byder på kommende tourskole og sponsorjagt.

 

- Jeg glæder mig. Jeg føler, at jeg har prøvet det meste af som amatør, og trænger til nye udfordringer. Tidligere var det min plan, at turne til vinter, men fordi det er gået, som det er gået, og jeg allerede nu ligger pænt på Acces ranglisten til at kunne springe direkte til final stage på tourskolen, tager jeg springet nu. Jeg ved, at skal jeg leve af at spille golf, så kræver det hårdt arbejde og mange timers træning. Jeg er overbevist om, at jeg med det rigtige setup omkring mig, gode sponsorer og hårdt arbejde, kan opnå gode resultater og blande mig i toppen af kvindegolfen, fortæller Nicole Broch Larsen som til dagligt spiller i Hillerød Golfklub.

 

Også golfveninden, og kommende konkurrent i de professionelle rækker, Daisy Nielsen er klar til det nye skift.

 

- Jeg har valgt at turne Pro nu, da jeg ligesom Nicole føler, at mine amatørudfordringer er ved at være talte. Mit spil er ved at være på niveau igen, og sammen med min træner føler, jeg at tidspunktet er rigtigt. Jeg har kun Acces Tours turneringer tilbage at spille i år, så jeg kunne ligeså godt få de turneringer med som Pro. Målet er at komme i top 25, så jeg kun skal spille final stage til tourskolen. Drømmescenariet ville selvfølgelig være top 5, der giver direkte adgang til Ladies European Tour næste år, fortæller Daisy Nielsen, som har hjemmeklub i Frederikshavn Golfklub.

 

Begge drømmer de om at få sig en karrieren indenfor golfen, så man kan leve af det. Men der skal tjenes penge og findes sponsorer til at dække de mange rejseomkostninger, som er forbundet med et liv som professionel golfspiller. Hos Dansk Golf Union hilser man beslutningen velkommen, og er klar til at hjælpe de to profiler i de første svære år, som professionelle.

 

- Jeg ønsker Nicole og Daisy alt mulig held og lykke fremover. Jeg kan godt forstå deres beslutning, og jeg mener, at de er modne til at komme videre mod nye eventyr. I Dansk Golf Union har vi i mange år forsøgt at hjælpe og holde de nyudklækkede professionelle lidt i hånden, mens de tager deres første spæde skridt. Vi gør det muligt, at de stadigvæk kan bruge vores store trænerstab, og derudover kommer vi til at tilbyde nogle specielle workshops, som er tilegnet de spillere, der skal på tourskole. Vi glæder os over deres beslutning, og til at hjælpe Nicole og Daisy med at få fodfæste, fortæller Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

 

For yderlige informationer:

Mikkel Nielsen, presseansvarlig, mhe@dgu.org, +45 22558973

Daisy Nielsen, +45 20741394

Nicole Broch Larsen, +45 20940921

Til toppenTil toppen

ALLE NYHEDER »